Junioři nestačili na Třinec, ale opět berou bod z nadstavby + FOTO

Junioři se v devátém kole DHL Extraligy Juniorů utkali s Třincem. Utkání začali aktivněji, ale inkasovali jako první. Zápas byl i nadále vyrovnaný, více šancí měli ale přece jen Berani, ti ale dostali branku i podruhé a vítězství už bylo velmi daleko. Poté se už ale konečně prosadili, bylo to ale moc pozdě a Třinec už dokázal vítězství udržet. V nadstavbě však junioři opět potrvdili to, že to prostě umí a opět berou aspoň jeden bod.
9.kolo, pá 5.10.2018, PSG aréna
Zlín
Oceláři Třinec
1:2
(0:1, 0:0, 1:1 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 57. Weintritt (Talafa, Hamrlík), 62. Pavlas (Fajkus) – 5. Geidl (Adámek, Macháček), 43. Matěj (Indrst) Rozhodčí: Maťašovský – Musil, Komínek. Vyloučení: 4:4. V oslabení: 0:0. Využití: 1:0. Diváci: 90. Střely na branku: 40:31.Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Huf – Janošek, Bednařík, Hamrlík, Jaroněk, Pavlas, Talafa – Václavek, Kočica, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Leška, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Švehlák – Krzak, Rufer, Konderla, Adámek, Michálek, Homola – Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Wardas, Mikler, Geidl, Urban, Čmiel, Plandor, Matěj, Macháček.

Zápas začal lépe pro zlínské hráče. Útočili aktivněji a Štěpán Švehlák, brankář Třince, měl plné ruce práce, ale byli to právě hosté, kteří se prosadili jako první. Nico Geid a Jakub Adámek se dostali do brejku dva na jednoho a první jmenovaný dokázal po přihrávce překonat Hufa střelou pod lapačku.

I po gólu byl Zlín aktivnější, nikdo ale nevyužíval šance a v první třetině branka už nepadla. Ještě stojí za zmínku šance Davida Kozubíka na konci první třetiny, ten se dostal do samostatného úniku, Švehláka však nedokázal překonat a tak se šlo do šaten za jednobrankovém vedení Třince.

Druhá třetina byla na góly nejchudší. Nepadl ani gól, jediné zajímavosti, co se vyskytli ve druhém dějství, bylo pár a faulů a to, že zlínští hráči trefili tyč a nebyli tak daleko od vyrovnání. I když hráli aktivněji, stále se jim nedařilo prosadit a tak museli opět do šatny s jednobrankovou ztrátou.

Třinec ale střeleckou smůlu neměl. Hned na úvod třetí třetiny vstřelil branku a zvýšil si tak šanci na vítězství. Pavel Matěj a Filip Indrst se dostali do dalšího brejku a Huf byl opět bez šance, protože se po přihrávce nestihl přesunout. Pak už se ale domácí konečně prosadili. Filip Weintritt clonil před brankou a když Tobiáš Talafa vystřelil, tečoval jeho střelu do protipohybu Švehláka.

Poté se zlínští junioři ještě pokoušeli vyrovnat, i přes závěrečný tlak a nespočet střel se to nepovedlo a tak byl Zlín po základní části bez bodu. Pak ale přišla oblíbené nadstavba, kterou mladí ševci opět vyhráli. Petr Pavlas se prosmýkl obraně Třince a střelou mezi betony Švehláka vystřelil Zlínu aspoň jeden bod. Tímto bodem si junioři polepšili o jedno místo, jsou třetí a zítra je čeká venkovní zápas proti Přerovu.

Fotogalerie